Alla dessa bra och knäckande frågor folk har!

Jag älskar när vi får möjligheten att välkomna hit människor som har ärliga och väldigt intressenta frågor om kristen tro och Pingstkyrkan. Det kan vara studiebesök från skolor eller bara enskilda intresserade och undrande. Här om dagen hade jag förmånen att ägna två timmar åt ett samtal med en grupp lärarstuderande, ska bland annat undervisa i religion så det kändes ju väldigt bra att få ge dom ett förhoppningsvis bra intryck och förståelse för Pingstkyrkan. Vi samtalade om allt möjligt, några av dom hade varit med på vårt förmiddagsmöte i söndags vilket var spännande att höra hur de upplevde. För mig blir deras frågor ett sätt att få svar på vad deras bild och uppfattning av Pingstkyrkan är. Någons fråga om huruvida vi firar jul avslöjar att den inte hade en så tydlig bild om oss, men det är ju inte så lätt att veta om man inte känner någon som är med i någon pingstkyrka såklart.

De avslutande två frågorna tar jag med mig, och är ganska jobbiga att höra.
- Kan jag bara gå in i en pingstkyrka och vara med på ett möte?
- Menar du att jag kan komma hit om söndagarna säg i två år utan att jag ens behöver vara medlem?

JA

Vi har lite att jobba på när det gäller att kommunicera öppenhet gentemot den som inte har någon som bjuder med, men som säkert ändå är intresserad, jag tror inte vi kan bli övertydliga…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>