Närvaro är allt för en relation

På julkonserten som var förra helgen berättade Mikael Järlestrand en tänkvärd bild tycker jag. Den var ungefär så här.

En ung man fick hastigt en order om att inställa sig för att göra sin militärtjänstgöring. Det var under ett brinnande världskrig och med stor sorg och saknad lämnade han sin flickvän med löftet om att han skulle skriva till henne varje dag under det år han skulle tjänstgöra och de lovade varandra att om ett år ska det bli bröllop. Mycket riktigt, varje dag skrev han en hälsning och berättade om hur han hade det och hur det gick, och varje dag fick hans käraste motta en hälsning.
Det gick ett år och så blev det mycket riktigt bröllop, hans älskade flickvän gifte sig, med brevbäraren…
Tragisk story, jag håller med! Men poängen är lika fullt sann, kommunikation och närhet i vardagen är allt för en relation. Nöj dig inte med att skicka lite julkort till Gud, eller en pliktskyldig bön, kom ihåg att Gud är med dig och du har möjlighet att leva i hans närhet, mitt i ditt liv, och du kan få involvera Gud i ditt liv och bli involverad i hans.
”Och se, jag är med alla dagar intill livet slut” / Hälsningar Jesus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>