Vems helvete är värst?

image

I veckan som gick besöktes vi av stefan swärd som nyligen kommit ut med boken ”efter detta”. Man kan sammanfatta hans budskap med att det finns en dubbel utgång efter detta liv, en framtid med Gud- himmel eller en utan – helvete. Självklart sätter temat igång många frågor, och jag påmindes om en del av de många frågor jag mött av studiebesökande ungdomar. Många av dom provoceras av tanken på helvetet, det vore hemskt med en plats utan förlåtelse med meningslöst lidande. Men vilken världsbild är alternativet? Har du en ateistisk och uteslutit Gud himmel och helvete har du också uteslutit någon god högre makt att vända sig till, uteslutit grunden till mening och förlåtelse och möjlighet att välja. Det är för mig en beskriving av ett helvete lika ”god” som någon annan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>