Undervisning på CLUB.

Varje fredag träffas ca 40 ungdomar i åldern högstadiet/gymnasiet i kyrkans ungdomsvåning ”Underground”. CLUB står för Café, Lovsång, Undervisning, och Bön. Varannan fredag lyssnar vi på undervisning kring fikaborden, en fredag är det lovsångskväll då övriga församlingen är välkommen att delta, och en kväll ber vi tillsammans för olika saker och för varandra.

I fredags var temat ”Sanningens bälte och rättfärdighetens pansar” ur Efesiebrevet. Paulus vill lyfta fram vissa saker som är livsviktigt i ett kristet liv för att kunna stå emot det onda och göra det goda. Sanningen är det som håller upp hela våra liv precis som bältet gjorde i dåtidens vapenrustning. Det går inte att komma inför Gud som man önskar att man var, eller låtsas att man är. Gud vill alltid att du ska komma som du är, med de behov du har och säga som du känner. Det är då han kan hjälpa dig och möta dig. Rättfärdigheten ligger ju faktiskt i att komma till Gud och bekänna sina fel och brister och ta emot Hans förlåtelse. Rättfärdighet är inget vi kan åstadkomma genom våra liv utan något vi får genom Jesu verk på korset och därmed behöver vi inte ”visa upp oss” inför Gud utan ta emot det Han har att ge oss. Vi är alltid beroende av Hans nåd, och det är Hans rättfärdighet vi får ha som pansar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>