Kallad till vad!?

Många kristna har nog haft beslutsångest inför diverse val i livet, speciellt de som på något sätt har att göra med livsval och kallelse. Man har grubblat och tänkt vad Guds vilja kan vara i detta beslut och även varit orolig och rädd att välja fel, att inte bli det Gud egentligen kallat mig till. En del går runt och väntar på ”bättre tider”, och en del grämer sig tiden som gått. Gud bryr sig inte om det som varit, han vill ha ditt ”nu”. Väntar du på framtiden missar du att Gud kallar på dig idag. Jag tror vi använder ordet ”kallelse” fel när vi säger att vi är kallade till det, eller det. Vi kan vara mer eller mindre lämpade till olika saker och vi kan genom livet möta omständigheter (läs bananskal) som leder oss in på olika spår. Jag tror inte det finns ett rätt eller fel alltid, utan ett ”vad vill du?”. Gud har bara kallat människor till en enda sak genom historien, att följa Honom. Jesus säger ”kom och följ mig”. Det viktigaste beslut vi människor har att fatta (varje dag) är om vi vill följa Honom. Det är då, i Guds efterföljelse som utmaningarna kommer. Genom att läsa Guds ord får vi massa tilltal direkt in i vår vardag. När vi möter Guds kärlek och nåd över vårat eget liv och sedan ser andra människors behov är det självklart att göra något för att fylla behoven. Jag tror att det är strunt samma (om man ser det rent kallelsemässigt) vilket yrke du har eller var du bor. Du ÄR kallad. Jesus kallar på dig där du är, med det du har. Slappna av och följ din Jesus som är din Herde, lev livet nära Jesus så du kan höra Hans maningar och utmaningar i livet. Var välsignad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>