Full av intryck, hungrig på att göra avtryck!

(bild från Pingst.se)

Under veckan som gått så har jag och flera ur pastorsteamet varit iväg på något som heter Pingst pastorsakademi. Det har varit oerhört givande dagar. Det är ganska maxat upplägg, vi börjar dagen vid 8.00 och avslutar kring 21-22, igår blev hon 22.30 men det var bara gött med tanke på vad som tog tid…

Kvällen ägnades åt förbön, vi utmanades i undervisning av Hans Sundberg, pastor i församlingen Mosaik/ uppsala. Temat var profetiska ord och bön om helande och det var otroligt uppmuntrande, Jesus gör så mycket och den Helige Ande är verkligen verksam, Guds rike är mitt ibland oss! Föresten kan du själv få ta del av en del av det som Hans berättade genom att kolla in där här länken och läsa eller se berättelser om vad Jesus gör! http://www.uppsalamosaik.se/jesushistorier/

En berättelse som vi fick höra var följande, (fritt taget ur mitt minne)

En vän till Hans är resa i ryssland, han sätter sig på en buss och upplever hur Guds Ande börjar tala till hans inre om mannen som sitter brevid honom. Han upplever att mannen heter Sergeij och att han har ont i ryggen och att Gud vill hela honom. Efter lite bävan så vänder hans sig till sin granne och undrar om han heter Sergij varpå mannen säger att det gör han inte.  Det kändes lika pinsamt för honom som det skulle gjort för dig och han kände sig lite obekväm. Så kom den inre maningen, tilltalet från Gud igen, ”han heter Sergeij och han har ont i ryggen och jag vill hela honom” Än en gång vänder han sig till mannen och säger, ”jag är ledsen att jag stör dig men jag är kristen och jag tror att Gud säger till mig att du visst heter Sergiej och att du dessutom har ont i ryggen och att Gud vill hela dig” Mannen säger mer bestämt och lite irriterat att han heter visst inte så och att han inte har ont i ryggen och att han vill vara ifred. Den kristna mannen känner att han är oerhört obekväm med stämningen och beslutar sig för att gå av nästa hållplats, det spelar ingen roll att det är mitt ute i ingenstans i ryssland och att det kan dröja timmar till nästa buss, han måste bara där ifrån. Efter att han klivit av kommer det en person till ur bussen. Det är hans granne och när bussen åkt berättar han att han heter Sergij och att han har ont i ryggen, men att han är agent för KGB och att han inte kunde avslöja sin identitet, den kvällen blev Sergeij både helad och kristen, amen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>