Det goda livet!

Alldeles nyss sa jag hej då till 26 gymnasieelever från en skola här i stan, det finns få saker som jag gillar så mycket som att få ta emot eller besöka klasser! De har nästan alltid bra och relevanta frågor och tankar om tro och så känns det kul att få ge dom möjligheten att träffa någon från pingstkyrkan. En gång presenterades jag faktiskt av en lärare med orden ”Nu kära klass är det en ära för mig att få presentera för er en livs levande pingstvän!”

Efter att jag beskrivit vad kristen tro är så frågade en elev vad jag menade när jag sa att det kristna livet inte främst handlar om att undvika att synda utan att leva det goda livet. Som han uppfattat det så handlar tron snarare om det rätta livet, än det goda livet, som snarare är bedrägligt och för oss bort i lockelser.

Det kristna livet är det goda livet, det rätta livet är det goda livet, det goda utan dåliga eftersmaker! Det är inte alltid enkelt, absolut inte alltid slappt och det smidiga, men det är det goda, det är en gåva från Gud som jag tror han gläds av och äras av när vi lever det fullt ut.

 

Psalm 24:9-16
Smaka och se att HERREN är god. Salig är den människa som flyr till honom.
Frukta HERREN, ni hans heliga, de som fruktar honom lider ingen brist.
Unga lejon lider nöd och hungrar, de som söker HERREN saknar ej något gott.
Kom, barn, och lyssna till mig, jag skall lära er att frukta HERREN.
Är du en människa som älskar livet och som vill se goda dagar?
Avhåll då din tunga från det som är ont, dina läppar från att tala svek.
Vänd dig bort från det onda och gör det goda, sök friden och jaga efter den.
HERRENS ögon är vända till de rättfärdiga och hans öron till deras rop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>